It's Pumpkin Time !

Mam świadomość, że czas "trick or treat" juz dawno za nami, ale nic nie poradzę na moje małe opóźnienia. Czasami chęć tworzenia stylizacji jest silniejsza od głodu : - ) Na szczęście znalazłam chwilę czasu na moje kulinarne wyładowania, więc dzisiaj zapraszam na sos dyniowy, zainspirowany przepisem z KWESTII SMAKU


Tak szczerze mówiąc, mój obiad trochę odbiegał od przepisu wyjściowego, ale kuchnia jest jak moda - trzeba się nią bawić! W związku z tym pominęłam kilka pozycji z przepisu, dodałam kilka swoich i wyszedł całkiem przyjemy w smaku sos!


Pracę rozpoczęłam od wyrzucenia farfocli z dyni, obraniu jej i pokrojeniu w kosteczki.


Pestki wyczyściłam i położyłam do kuchenki, żeby wyschły. (będą idealne do wieczornych filmów!)


Piersi z kurczaka pokroiłam i zapeklowałam przyprawą curry. Dorzuciłam do tego suszone, pokrojone pomidory.




Mięso i dynię podsmażyłam (osobno), następnie wszystkie składniki wrzuciłam do jednego garnka. Zalałam wodą z bulionem. Gotowałam przez kilka minut. Zagęściłam. Poddusiłam chwileczkę i gotowe!:) Danie szybkie i smaczne!


Voila :)


 ("zielone" było tylko na moim talerzu - moje chłopaki nie lubią zieleninki:( )



 Może przepis nie jest zbyt ambitny, bo mogłam go bardziej "podrasować", ale tego dnia obiad był robiony typowo "na winie" - czyli wrzucam to, co się nawinie :) Następnym razem zrobię sos na bazie śmietanki 18%, ponoć boski...

Ściskam Was
Aneta

13 komentarzy:

  1. Wygląda pysznie:) z chęcią bym się poczęstowała tymi dobrociami:)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie krępuj się!:) Narobiłam tyle, że i dla gości starczy:)

      Usuń
  2. Mhh same dobre rzeczy tutaj widzę :) aż zaburczało mi w brzuchu :)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zapraszam na obiad:D! Wyszło naprawdę smacznie:)

      Usuń
  3. wyglada bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. wow, fajnie, jutro wykorzystam na obiad! ja zazwyczaj robie albo zupe z dyni albo kurczaka w curry a Ty to polaczylas :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Zjadłabym, wygląda przepysznie :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W takim razie zapraszam! Jeszczę trochę zostało, zaraz odgrzeję!:D

      Usuń
  6. mm pycha :D narobiłaś 'smaka' ;d

    również obserwuję :D

    OdpowiedzUsuń
  7. uwielbiam wszystkie potrawy z dyni, na szczescie na jesien mamy jej sporo :) pozdrawiam!

    www.blondeallaround.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  8. Po pierwsze: KOCHAM CIĘ!!! Dziękuje Ci strasznie za każdy komentarz. Ten ostatni powalił mnie na kolana. Dzięki takim osobom jak Ty, nawet w chwili zwątpienia biorę się w garść i wiem, że warto jednak dalej prowadzić tego bloga. DZIĘKUJĘ!!!

    Jeśli chodzi o przepis, to muszę spróbować. Tym bardziej, ze większość moich kulinarnych eksperymentów opieram na przepisach właśnie z KWESTII SMAKU. A jako, że jeszcze nigdy się nie zawiodłam, to na pewno też jest pyszne :)
    BUZIAKÓW MOC!!! ♥

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za każdy komentarz.
Proszę, nie pytajcie czy będziemy się wzajemnie obserwować. Uważam, że każdy blog ma w sobie coś, co powoduje że wart jest obserwowania.W miarę możliwości staram się zajrzeć do każdej/każdego z Was:)

Aneta