Mam świadomość, że czas "trick or treat" juz dawno za nami, ale nic nie poradzę na moje małe opóźnienia. Czasami chęć tworzenia stylizacji jest silniejsza od głodu : - ) Na szczęście znalazłam chwilę czasu na moje kulinarne wyładowania, więc dzisiaj zapraszam na sos dyniowy, zainspirowany przepisem z KWESTII SMAKU
Tak szczerze mówiąc, mój obiad trochę odbiegał od przepisu wyjściowego, ale kuchnia jest jak moda - trzeba się nią bawić! W związku z tym pominęłam kilka pozycji z przepisu, dodałam kilka swoich i wyszedł całkiem przyjemy w smaku sos!
Pracę rozpoczęłam od wyrzucenia farfocli z dyni, obraniu jej i pokrojeniu w kosteczki.
Pestki wyczyściłam i położyłam do kuchenki, żeby wyschły. (będą idealne do wieczornych filmów!)
Piersi z kurczaka pokroiłam i zapeklowałam przyprawą curry. Dorzuciłam do tego suszone, pokrojone pomidory.
Mięso i dynię podsmażyłam (osobno), następnie wszystkie składniki wrzuciłam do jednego garnka. Zalałam wodą z bulionem. Gotowałam przez kilka minut. Zagęściłam. Poddusiłam chwileczkę i gotowe!:) Danie szybkie i smaczne!
Voila :)
("zielone" było tylko na moim talerzu - moje chłopaki nie lubią zieleninki:( )
Może przepis nie jest zbyt ambitny, bo mogłam go bardziej "podrasować", ale tego dnia obiad był robiony typowo "na winie" - czyli wrzucam to, co się nawinie :) Następnym razem zrobię sos na bazie śmietanki 18%, ponoć boski...
Ściskam Was
Aneta
Mniam :):)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie:) z chęcią bym się poczęstowała tymi dobrociami:)))
OdpowiedzUsuńNie krępuj się!:) Narobiłam tyle, że i dla gości starczy:)
UsuńMhh same dobre rzeczy tutaj widzę :) aż zaburczało mi w brzuchu :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Zapraszam na obiad:D! Wyszło naprawdę smacznie:)
Usuńwyglada bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńwow, fajnie, jutro wykorzystam na obiad! ja zazwyczaj robie albo zupe z dyni albo kurczaka w curry a Ty to polaczylas :)
OdpowiedzUsuńwyglada przepysznie !
OdpowiedzUsuńZjadłabym, wygląda przepysznie :-)
OdpowiedzUsuńW takim razie zapraszam! Jeszczę trochę zostało, zaraz odgrzeję!:D
Usuńmm pycha :D narobiłaś 'smaka' ;d
OdpowiedzUsuńrównież obserwuję :D
uwielbiam wszystkie potrawy z dyni, na szczescie na jesien mamy jej sporo :) pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńwww.blondeallaround.blogspot.com
Po pierwsze: KOCHAM CIĘ!!! Dziękuje Ci strasznie za każdy komentarz. Ten ostatni powalił mnie na kolana. Dzięki takim osobom jak Ty, nawet w chwili zwątpienia biorę się w garść i wiem, że warto jednak dalej prowadzić tego bloga. DZIĘKUJĘ!!!
OdpowiedzUsuńJeśli chodzi o przepis, to muszę spróbować. Tym bardziej, ze większość moich kulinarnych eksperymentów opieram na przepisach właśnie z KWESTII SMAKU. A jako, że jeszcze nigdy się nie zawiodłam, to na pewno też jest pyszne :)
BUZIAKÓW MOC!!! ♥